Thursday, March 2, 2017

Ai nevoie de un City Break in Dublin

City Break Dublin

Fie şi numai pentru că acest oraş a fost pomenit de Ptolemeu, acum vreo două mii de ani, şi tot merită să fie văzut, iar un City Break este ideal.

Iar dacă vorbim de faimă, numele acestui oraş este legat de foarte mari scriitori, începând cu Swift şi continuând cu patru câştigători de premiu Nobel pentru literatură. Iar cel mai celebru, pe lângă aceştia, este James Joyce care a revoluţionat literatura dar a şi zugrăvit detalii din Dublin.




Un City Break Dublin poate începe de la Depozitul Guiness, fosta clădire de peste 250 de ani a fabricii de bere cu acest brand, clădire remodelată în formă de halbă, oferind o panoramă de 360 de grade asupra orasului.

Irlandezii îl au ca patron spiritual pe Sfântul Patrick, de ziua căruia este sărbătoare naţională, marcată peste tot prin lume, acolo unde au ajuns irlandezii (17 martie). Prin tradiţie culoarea preponderentă este verdele iar simbolul, frunza de trifoi, prin care sfântul Patrick a promovat creştinismul, este la mare preţ.

Catedrala care-i poartă numele a fost construită acum aproape 900 de ani.
Şi tot din acest domeniu al credinţei merită văzute cărţile sfinte Book of Kells, un set de evanghelii scrise în latină, în jurul anului 800, păstrate la Colegiul Trinity.  

Specificul irlandez poate fi admirat şi cu prilejul unei vizite la vechea distilerie de whiskey Jameson, în Smithfield Square, un spaţiu de asemenea modernizat pentru turiştii care vor să afle despre modul de preparare, care să guste sau care vor să cumpere un suvenir.




Kilmainham Gaol este un muzeu care la origine a fost o închisoare, devenită simbol al luptei pentru independenţă, un loc unde mulţi conducători naţionalişti au fost închişi.
Parcul acvatic AcquaZone oferă distracţii pentru întreaga familie, fiind unul dintre cele mai spectaculoase, prin imaginaţie, din Europa.
  


No comments:

Post a Comment