Sunday, June 26, 2016

Software in real estate companies

As a software consultant specialist my job is to thoroughly analyse all the software solution used by a certain company, to analise all the  procedures that are involving software and to basically evaluate -> my last job was related to analysing software in real estate companies - software solutions like tourwizard.net.

It has been a very tough week by analysing everything in what I think it is the biggest real estate company in Los Angeles, and as you already know, this place is very dynamic if we are going to talk about the way the houses, apartments and villas are getting transactioned.

So, every company that needs to have a success full online marketing department has to own a very productive suite of software, needs to have the personell trained to work properly with those software solutions, and not least, the managers should incourage all the employees to develop their IT skills.

The most problematic sectors have been:
- mail using proficiency
- excell using
- the inability of binding smartphone to computer and use a united platform

The surprise came from the real estate virtual tour creation software, that really worked great, and everyone understand how to easily use it.

This means that the virtual tour piece of software was probably the best software that they were in fact using in their company.

Tuesday, June 14, 2016

Evolutia tehnologica si trendul smartwatch

Evolutia tehnologica si-a pus amprenta si asupra ceasurilor inteligente, ce apar zi de zi cu noi functii care sa multumeasca si sa indeplineasca cerintele utilizatorilor. Insa din pacate, utilizatorii nu testeaza dotarile acestor ceasuri inteligente, inainte de a le achizitiona, motiv pentru care nu intotdeauna se face alegerea cea mai buna. In schimb, aproape toate smartwatch-urile disponibile astazi pe piata implementeaza cateva functii considerate esentiale.
Notificari
Probabil ca principalul motiv pentru care cineva cumpara un ceas inteligent este reprezentat de notificari. Aceasta optiune simplica viata, deoarece orice apel, mesaj sau notificare din social media este acum mult mai aproape, fara a mai fi nevoie de a scoate telefonul din buzunar sau din geanta.
Politete
Verificarea constanta a telefonului reprezinta un gest de prost gust, insa cu siguranta ca o aruncare rapida de ochi asupra incheieturii mainii nu este, fiind asadar o actiune mai rapida, mai simpla si mai subtila.
Calatorii
Aceasta optiune nu este disponibila in cazul tuturor smartwatch-urilor, insa cele care usureaza procedurile aferente unei calatorii cu siguranta ca au un avantaj in plus fata de celelalte. Un exemplu este acela de a fi in aeroport si de a afisa pe ecran biletul de avion al utilizatorului, fara a mai fi nevoie de a se cauta prin bagaj pentru o simpla hartie.
Apeluri
Cele mai multe smartwatch-uri propun un sistem diferit de a raspunde la telefon. De exemplu, unele dintre ele permit utilizatorului sa accepte sau sa respinga apeluri direct din ceas si se activeaza microfonul si speakerul ceasului pentru conversatie, acest aspect fiind foarte folositor in masina sau atunci cand telefonul nu este la indemana. O alta posibilitate este aceea de a raspunde si de a purta conversatii direct la ceas, fara a mai fi nevoie de telefon, o optiune ideala pentru cei care au mainile ocupate.