Wednesday, May 18, 2016

PVC-ul este unul dintre cele mai populare materiale



PVC-ul este unul dintre cele mai populare materiale pentru fabricarea usilor si ferestrelor, fiind ales atat in mediul privat, cat si cel comercial. De asemenea, montajul tamplariei PVC este un proces usor de efectuat, iar in comparatie cu alte tipuri de tamplarie, precum lemnul sau aluminiul, PVC-ul promite alte cateva avantaje: economie, izolare termica si fonica, aspect placut si mentenanta usoara.

Economie

In mod normal locuintele pierd pana la 40% din caldura din cauza tamplariei montate ineficient. Calitatea PVC-ului si montajul profesionist asigura ca pierderea sa fie de doua ori mai mica, pentru a se face economii importante la energie.

Izolare

Gradul de izolare termica al ferestrelor din PVC depind in functie de tipul sticlei, grosime si distanta dintre panouri, in timp ce pentru a se obtine rezultate grozave din punct de vedere al izolarii fonice, unele tipuri de PVC au chiar si pana la 6 profile incorporate in sistem.

Estetica

Tamplaria PVC este foarte populara si datorita faptului ca se poate modela in functie de ultimele trenduri ale domeniului. Eleganta este asigurata de produsele din PVC, iar materialul permite diferite configurari pentru design-ul interior al unei locuinte sau al unui spatiu comercial. Cele mai comune culori sunt albul sau nuante care imita lemnul, insa acestea se aleg in functie de preferinte si spatiul in care urmeaza a avea loc un montajul de tamplarie PVC.

Mentenanta

Pentru a intretine ferestrele si usile din PVC nu este nevoie decat de folosirea unei carpe sau unui burete pentru stergerea ocazionala a prafului si mizeriei, insa unii specialisti recomanda si folosirea de detergent sau sapun in cadrul acestui proces. In schimb, anumite tipuri de detergent nu este recomandat pentru suprafetele din sticla sau plastic, in caz contrar produsele se pot deteriora. Daca se respecta sfaturile specialistilor, atunci tamplaria din PVC va rezista chiar si cativa zeci de ani.

Saturday, May 14, 2016

Stickere pentru perete



In ziua de azi stickerele de perete sunt din ce in ce mai des folosite in locuinte, clinici private, apartamente, spatii comerciale etc. De asemenea, popularitatea acestora se afla intr-o continua dezvoltare datorita numarului ridicat de avantaje promise, precum estetica grozava si aplicare cu usurinta.

Vedere realista

Daca se pune problema compararii acestor articole de decoratiune cu cele traditionale precum zugravirea unei incaperi, de departe stickerele de perete promit mult mai multe avantaje ce merita luate in calcul. In principal, oamenii prefera varuirea incaperilor anual pentru a mentine aspectul placut al camerelor, iar stickerele sunt adesea trecute cu vederea. Insa este foarte clar ca este mult mai costisitoare zugravirea unei camere, necesita mai mult timp, mai mult disconfort si exista mai multe riscuri.

Fii practic

Tot ce trebuie sa faci este sa indepartezi folia de protectie a stickerului si sa il aplici pe acesta pe peretii alesi. Toata treaba de decorare poate dura de la cateva minute, pana la cateva ore, in functie de suprafata incaperii ce se doreste a fi infrumusetata.

Stickerelede perete reprezinta o solutie ideala in special pentru cei mici, deoarece acestia sunt cei mai incantati de ideea de a-si putea personaliza camerele si sa fie inconjurati de multe desene variate. De asemenea, datorita faptului ca stickerele se pot dezlipi cu usurinta si tot la fel de usor sa se inlocuiasca cu altele, oricand se pot pastra tendintele perioadei pentru a avea o incepere autentica.

Stickerele sunt destinate doar peretilor?

Cu siguranta nu. Acestea pot fi aplicate pe orice suprafata dreapta cu scopul de a-i schimba instant aspectul. De exemplu, o solutie ideala o reprezinta infrumusetarea interiorului sifonierului celor mici, care poate fi personalizat cu cele mai indragite personaje de desene animate. De asemenea, ori de cat ori se doreste, stickerele se pot inlocui, fiind asadar potrivite si pentru usile dormitoarelor, oglinzi, biblioteci, cutii etc.